ed logoadr logoue logo frontregio logo front

 

Prezenta broșură prezintă istoria integrării europene, de la Tratatul de instituire a Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului până la Tratatul de la Lisabona.

În prezent, Uniunea Europeană numără aproximativ 500 de milioane de consumatori. La fel ca și ei, cu siguranţă și dumneavoastră doriţi să beneficiaţi de o ofertă mai variată și de produse și servicii de mai bună calitate, la un raport calitate‑preţ cât mai bun.

Europa trebuie să-şi recâştige încrederea în capacitatea de a inventa, de a iniţia proiecte noi, de a inova şi de a creşte. Broşura face parte din seria „Să înţelegem politicile Uniunii Europene”. Aceasta explică modul în care acţionează UE în diverse domenii de competenţă, din ce motive şi cu ce rezultate

Politica agricolă comună (PAC) a UE: pentru hrana noastră, pentru cadrul rural şi pentru mediul în care trăim. Broșura face parte din seria „Să înţelegem politicile Uniunii Europene”. Aceasta explică modul în care acţionează UE în diverse domenii de competenţă, din ce motive și cu ce rezultate

Uniunea Europeană și ţările membre au lansat, în 2010, strategia Europa 2020. Strategia abordează atât problemele pe termen scurt legate de criză, cât și necesitatea implementării unor reforme structurale prin măsuri de stimulare a creșterii menite să pregătească economia Europei pentru provocările viitoare

Obiectivul acestui ghid este de a vă oferi o incursiune utilă în procesul decizional al Uniunii Europene

Comisia Europeană – condusă de preşedintele acesteia, José Manuel Barroso – este alcătuită dintr-un colegiu de 27 de comisari, câte unul din fiecare stat membru al Uniunii Europene. Fiecare comisar se ocupă de un anumit domeniu de politică, desfăşurând o activitate similară celei a miniştrilor din guvernele naţionale. Această broşură oferă o scurtă descriere a activităţii Comisiei Europene.

 

Sunteţi student, persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, lucrător sau pur și simplu consumator? Veţi găsi aici informaţii practice cu privire la călătoriile, studiile sau munca în UE. Oricare ar fi statutul dumneavoastră, piaţa unică a UE vă oferă o serie de avantaje și oportunităţi.
Conduceţi un IMM? Broșura vă va ajuta să identificaţi surse de finanţare, să pătrundeţi pe pieţe noi și să vă reduceţi povara administrativă.

Inițiativa cetățenească europeană oferă posibilitatea unui număr de un milion de cetățeni ai UE provenind din cel puțin șapte state membre să îi solicite Comisiei Europene să propună legislație în domenii în care UE are competența de a legifera.

 

Demo

CENTRUL DE INFORMARE EUROPE DIRECT
Regiunea Centru

Strada DECEBAL, Nr. 12, cod postal 510093,
Alba Iulia, Judetul Alba
Tel: 0358 403 121
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Navigând în continuare pe site-ul www.europedirect-adrcentru.ro vă exprimați acordul cu privire la politica de confidențialitate. Mai multe detalii aici. Sunt de acord